Iancu Gabriela (1985)

 
Gabriela Iancu pictor

Iancu Gabriela este născută în 1985 la Târgu-Jiu.

A descoperit pictura prin tatăl ei, iar prima ei pictură adevărată a fost o icoana pe sticlă  la vârsta de 13 ani. A început să picteze fără să conștientizeze cu adevărat, iar mai târziu și-a ales pictura pe sticlă ca modalitate de exprimare artistică, din dorința de a fi mai aproape de Dumnezeu.

Dorința de a își depăși condiția și de a înțelege formele artei a făcut-o să urmeze în 2000 cursurile de artă plastică ale Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, la clasa profesoarei Loreta Nicolcea timp de 4 ani.
Complementar a urmat și cursuri de artă teatrală ale aceleași școli în clasa profesorului Pompiliu Ciochia. Experimenteză din 2007 pianul  fiind auto-didactul convins.

A participat la diverse concursuri locale și regionale de pictură, cel mai important dintre ele fiind cel național organizat de Centrul cultural Francez în 2003.

Stilul artistic l-a schimbat în 2003 când a început din ce în ce mai rar să picteze icoane pe sticlă, atașându-se foarte mult însă de pictura în ulei și experimentând simbolismul. Pictorul ei preferat este Vincent Van Gogh. Ea a avut peste 20 de expozitii de grafică, pictură în ulei și icoane pe sticlă în Romania și Franța, cea mai recentă expoziție fiind în 2006 la Strasbourg.


Iubirea pentru artă nu a rămas însă decât o pasiune deoarece în 2007 s-a licențiat în Informatică și Comunicare la Strassbourg, informatica și cifrele fiind o altă pasiune și calea oficială a profesiei sale. O prelungire a artei a fost însă graphic design-ul, care împreunează dragostea pentru culoare cu tehnologia. Reminiscente ale picturii se regăsesc în lucrările sale digitale. Odată cu adoptarea noului trend a participat la concursuri internaționale în Italia, Franța și Statele Unite.
A avut diverse colaborări cu Ministerul Muncii din Franța pentru realizarea de materiale de comunicare în tehnică digitală.

„Dacă nu aș fi om aș fi culoare” spune ea.

 Posted by at 9:33 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(necesar)

(necesar)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.