apr. 012010
 
Iancu Brezeanu

Aveți posibilitatea de a scrie în continuarea acestui post tot ce ati dori să știti / dezvotați ca și tematică în jurul acestui nume.

Propuneți un articol despre un Iancu din familia sau imaginația DVS și îl voi publica (cum? scrieți simplu aici „Doresc să public un articol ți vă voi contacta”).

Eu am gasit la englezi scris ca numele Iancu ar fi o formă derivată din Ioan.

Ienci sunt peste tot in lume:

Jankovics

Jankovici

Janko

Jankelevitch

Jankulovski

Yankovic

Yankov

Jancker

Jan

Suntem mulți dar nu știm unii de alții, poate mă ajutați să clarificăm aceasta „cestiune”.

  21 Responses to “Vă numiți Iancu ? Căutați un Iancu ?”

 1. daca te gandesti eu imi trag radacinile din Vrancea(tatal) si bunici din Vrancioaia Vrancea pe unde a haiducit Iancu Jianu. ce ziceti de asta? o fi ceva?

 2. Eu din Mărginimea Sibiului, Poiana Sibiului mai precis, neam de ciobeni adevarati nu ca Berbecali ce ne preprezintă la UE .

 3. bucuresti…. 34 dea ani….

 4. cine e becali? :))
  o zdreantza care e el zdreantza
  bucuresti …34 ani

 5. Salutare,
  Am ramas placut surprins ca exista acest site. Eu ma trag dintr-un neam vechi de Iancu de prin zona muntilor ApuseniAgarbigi, Balcesti (pentru cine cunoaste). Un element interesant la noi este ca de 7 generatii, barbatii poarta neaparat numele IonIoan si cu siguranta daca voi avea baiat el va avea si el acest nume.
  Insa ceea ce este mai interesant este povestea (nedemonstrata) a bunicii mele din partea tatalui meu. DIn povestile pe care le-am auzit in partile acelea bunica este descendent direct a lui Vasile Ursu Nicola sau Horea cum mai este cunoscut el.Si povestea spune asa. Dupa tragica moarte a lui Horea si Closca toti simpatizantii acestora au trebuit sa ia calea muntilor, inclusiv fratii acestuia Petru si Damian. Petru a fost prins destul de repede, insa Damian a reusit sa pacaleasca potera multi ani la rand si a fost supranumit de oamenii si Damian Prigoana datorita fugii acestuia continua de autoritati. Aici vine partea interesanta deoarece pe bunica-mea o chema Prigoana Maria. Nu stiu cat este de veridica povestea , dar intr-o zi o sa incep cercetari mai amnuntite.
  Va salut, cu respect

  Marius Ioan Iancu

 6. @ Iancu Ioan Marius tu nu vrei adresă de mail pe iancu.com ? uită-te puțin mai sus si vezi ca se poate daca te interesează

 7. *Iancu Lucian
  Multumesc frumos.

 8. mi se paree super idea serios….de foarte multe ori mam gIndit la numele meu de familie si chiar si stra stra bunicu meu mia spus „tataie” ca se numea asa … esteee interesanta treaba..
  sunt din oltenia…. si m-ar interesa foarte mult o adresa de iancu daca se poate 🙂 ….(super)

 9. Salut,din spusele tatalui meu si din povestirile bunicului meu eu ma trag din neamul lui „Jupuitu” din Morometii scris de Marin Preda….Bunicul meu era fiul acestui „Jupuitu”,adica bunicul tatalui meu…Silistea -Gumesti,Teleorman este satul natal al bunicului si tatalui meu…cunoscatorii acestui volum „Morometii” stiu despre ce neam ma trag si sunt foarte mandru de asta….am ramas foarte placut surprins cand am auzit de acest site,felicitari Lucian Iancu

 10. @Iancu Florin Mihai daca tu te gandesti ca vrei sa scrii un articol despre neamu tau ca sa ramana posteritatii te invit. Sa fie cat de aplu sa aibe de unde ceti copii tai

 11. Ma numesc Iancu Cosmin Alexandru, am 17 ani, sunt din Focsani. Sunt foarte incantat de acest site.

 12. Nu credeam ca exista acest site interesanta ideea

 13. Ma bucur ca il apreciezi, daca doresti poti sa ai o adresa de mail tip @iancu.com (gratuit)

 14. Mun. Onesti Jud. Bacau, 22 ani. 🙂

 15. Buna, tuturor!
  Dupa cum se vede port si eu acest nume de care sunt f. mandru.Azi am intrat pentru prima data pe acest site.Cum se procedeaza ca sa intru in randul celor ce au numele cu pricina?Cum si cine posteaza biografiile interesante?Multumesc.

 16. Sanatate,
  Daca doresti sa propui un articol referitor la un Iancu sau la istoria unei familii iancu fie ea si modesta te rog pregatesti un articol in format Microsoft Word, sa il elaborezi ca tmai bine posibil, apoi poti sa il trimiti prin mail la o adresa pe care o sa convenim ulterior.
  Dupa aceea voi publica articolul in chestiiune pe site si vei fi omologat ca editor ar site-ului acest lucru permitandu-ti sa intretii articolul in chestiune sau sa produci altele legate de aceeasi tematica Iancu.
  Pace tzie

 17. Si eu port cu mandrie acest nume de Iancu!!Traiasca Iancu!!!

 18. ma bucur Diano, te am printre prietenii de pe facebook?

 19. Sa Traiasca familia IANCU,Pe tatal meu il cheama Iancu Jan Ioan iar pe mine Iancu Radu Ioan ,deci ma trag din Iancu Jianu :>

 20. 1974, din Icusesti jud Neamt!

 21. Iancu Vlad George – din zona Cornu de Jos / Prahova – neam lung de Iancu cu incrucisari in mai multe ramuri – 33 ani – Ploiesti P.S. Am gasit destul de tarziu siteul … mai este valabil / accesat de cineva? M ar interesa o adresa cu Iancu te rog !

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(necesar)

(necesar)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.